Hemmagjord Granola

Hej, här kommer soliga hälsningar från Kroatien. Vi håller till strax utanför Porec, som ligger i Istien, mao i norra Kroatien. Vi hyr ett hur här och har två veckors semester. Ni kommer att få se vad vi hittar på i träningsväg samt få lite tips om saker att göra här. 

DSC_6497_1509 - Hemmagjord Granola

Hej, här kommer soliga hälsningar från Kroatien. Vi håller till strax utanför Porec, som ligger i Istien, mao i norra Kroatien. Vi hyr ett hur här och har två veckors semester. Ni kommer att få se vad vi hittar på i träningsväg samt få lite tips om saker att göra här.

Att vara ute och resa och äta nyttigt kan vara en utmaning. Lockelserna är flera och att faktiskt få tag på nyttig mat kan vara svårt. Egenligen är det märkligt att ubudet av nyttiga saker är så begränsat, både på flygplatser, tågstationer och båtar.

DSC_6498_1510 - Hemmagjord Granola

Så ett tips är att göra hemmagjord granola och ta med. Joghurt får man alltid tag i och med färsk frukt kan ni äta detta både till frukost, lunch, och middag (tja kanske inte på samma dag).

Här är receptet. Det är busenkelt och supernyttigt!

2 dl bovete (blötläggs i ca 30 min)

2 dl havregryn

1 dl pumpakärnor

1/2 dl sesamfrön

1/2 riven kokos

2 tsk kardemumma

2 msk honung ( kan uteslutas)

ett par matskedar kokosolja

Blanda ihop allt till en skön gägga, tryck ut i långform och sätt in i ugnen på 100 grader, rör om då och då, efter 2 timmar är det färdigt. Jag lägger även i 2 tsk gurkmeja, så blir det ännu mer nyttigt! Lägg i fin glasburk och ta med!

DSC_6499_1511 - Hemmagjord Granola

Hemma äter jag denna med mina hemmagjorda kefir, men den har lämnat hemma och köper joghurt här nere. Nu skall vi strax åka in till Porec, och dricka en sen cappuccino och kanske ta ett dopp. Kram Catharina

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.