Varför tränar jag?

Förberedd på att hoppa fallskärm i Kenya – Diani Beach – oktober 2017

Varför tränar jag? Ja, det är väl en bra fråga att ställa sig, eller hur? Så varför tränar jag? Jo, för både mig och maken är träning viktigt! Varför? Främst av två anledningar; 1) för att klara av vardagen då båda våra kroppar är lite knas och 2) för att vi tycker det är kul. Så en bra kombination och motivator.

En paus behövdes på väg uppför i alperna – Flachau – sommaren 2017

Vintern- & vårens träningsschema

Jag skrev ju om mina nyårslöften här och min bucketlist för vintern här och nu har jag satt upp lite tydligare mål för vintern, mao januari till mitten på april.

1) Maxa skidåkning utför eller längd – minimum 4 ggr/vecka

2) De dagar då jag åker skidor skall jag också yoga – minimum 4 ggr/vecka

3) Fitness – minimum 2 ggr/vecka

4) Powerwalk eller fatbike – minimum 2 ggr/vecka

Detta betyder ju att jag tränar 2 ggr per dag, men med olika intensitet och kompletterande träning tror jag detta blir ett bra upplägg. Och jag kan trots det vila en gång per vecka.

Skidåkning på Dachstein – november 2017

Ny forskning

Och lyssnade också till podcasten Psykiatrikerna i veckan, där amerikanen Fred Gage påvisar att träning stimulerar hjärnan till att bilda nya celler. Bra va? Man trodde tidigare att man föddes med ett antal celler, men ny forskning visar att detta inte stämmer, och träning bidrar till tillväxten. Så anledningarna till att träna blir bara fler och fler, så varför är det då så få som rör på sig regelbundet? Det tänkte jag fundera lite på i ett annat inlägg! På återhörande! Kram Catharina

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras