Är du snäll mot dig själv?

Att vara snäll mot sig själv!
Kossor är snälla, eller hur?

Hej, är du snäll mot dig själv? Själv har jag svårt att svara ett tvärsäker ja på den frågan, tyvärr! Men har börjat att jobba med min självmedkänsla.

Vad innebär det att vara snäll mot sig själv?

Ny forskning visar att självmedkänsla är ett förhållningssätt där man möter sig själv när man har det svårt. Och att man då tillåter sig att ha känslor såsom ilska, besvikelse och t.ex sorg. Och hur man bemöter dessa känslor hos sig själv, och hur man tröstar sig själv, har stor betydelse, i just att vara snäll mot sig själv!

Att tycka synd om sig själv är inte samma sak, utan där hamnar man i offermentaliteten.

Att jobba på sin självmedkänsla är ett viktigt inslag till att just vara snäll mot sig själv! För då hjälper vi oss själva att fatta beslut som vi bättre av.

Kan man bygga upp sin självmedkänsla?

Ja, absolut! Men Rom byggdes inte på en dag och det krävs både eftertanke och mod att göra det, men det är du värd! Tänk på en jobbig situation (bråk med partner, kollega eller en vän t.ex eller annan jobbig situation du upplevt) och vad du kan ge dig själv för att bli lugn. Det kan också vara till hjälp att tänka på en stöttande vän och vad du får av den personen när du känner dig trygg – börja med att ge det till dig själv!

Så, skall vi börja med att bygga upp vår självmedkänsla? Här och nu? Kram Catharina

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras