Min nya skönhetsrutin!

Min nya skönhetsrutin!

Hej, har börjat att ta hand om mig själv lite bättre, vilket jag känner gynnar mitt självförtoende. Fick dessa Balmainprodukter från en kompis så de använder jag för håret numera. Och tänkte då också att det kunde vara värt att uppdatera min skönhetsrutin och frågade min egen ”beautyexpert” aka min äldsta dotter Mimmi om råd på en enkel men effektiv morgon- & kvällsrutin samt tips om produkter. Här kommer de:

Morgon 

1. Skölj ansiktet med vatten 

Detta kanske någon protesterar mot, och speciellt på vintern. Men för mig är det en bra start på morgonen. Vatten utanpå och citronvatten innuti för bästa starten på morgonen.

2. Smörj in med ett serum 

Använd serumet regelbundet för bästa resultat, mao morgon och kväll.  

3. Smörj in med en ansiktskräm med SPF

En ansiktskräm med SPF är viktig om du använder en kräm med AHA eller BHA-syra. Här nere i alperna behöver jag verkligen en ansiktskräm med SPF.

Sedan är det dags att lägga på din make-up och du är redo för dagen.

Kväll 

1. Rengör ansiktet från all makeup 

2. Lägg på en syrakräm 

En syra används istället för en scrub, dock bör man vara lite försiktigt med att använda denna när man utsätts för mycket solljus, så en paus på sommaren kan vara bra. Det är också därför jag endast använder denna på kvällen, och aldrig på morgonen.

3. Smörj in med ett serum

Samma som i morgonrutinen.

4. Smörj in med en ansiktskräm

För en något torrare hud passar denna kräm perfekt.

5. Använd gärna en mask då och då 

En mask är skönt att använda en gång i veckan, då man pysslar om sig själv lite mer. Kanske tar ett bad, tänder ljus och läser en bok.

6. Byt kuddfordral en gång i veckan och torka ansiktet med en ren handduk

Man tänker inte på att orenheter fastnar både på kuddfordral och på handduken, men det gör det. Så byt så ofta du kan!

7. Ice, ice baby

Efter kvällritualen ta en isbit och dra lätt över ansiktet vilket gör att porerna sluts, vilket skyddar mot att orenheterna går ner i huden igen. Isen hjälper också till att mjuka upp rodnad, bra va?

Jag har nu använt dessa produkter i snart två månader och märker jag skillnad? Ja, det som jag märker mest av är att min hy är mjukare, både på morgonen och kvällen. Även fast vi har haft ner mot -20 grader. Så fortsätter och det känns bra att vårda huden med min ”nya” rutin.

Ha en riktigt bra lördag! Vi hörs av imorgon! Kram Catharina

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras