Motivation!!

MotivationHej, vad kommer det sig att det är så svårt att börja träna? Och vad kommer det sig att visa människor lyckas hålla motivationen igång och träna år ut och år in?

Och visst är motivation en av de viktigaste hörnstenarna i livet, inte bara i träning, eller hur?

Jag har tidigare skrivit om några olika träningspoddar. En källa att få inspiration och ösa ur. Kolla min tips här. Både Tyngre Träningssnack och Tyngre Rubriker är riktigt intressanta att lyssna på, vecka efter vecka. I förra veckan släppte Tyngre Träningssnack ett nytt avsnitt om just motivation.

De har bjudit in professor Magnus Lindwall, som forskar just inom hälsopsykologi, som till skillnad från idrottspsykologi, handlar om hälsa för gemene man. Mycket intressant avsnitt att lyssna på och handlar delvis om den yttre och inre motivationen. Som jag skrev i ett tidigare inlägg om både den yttre motivationen;  att gå ner i vikt och bygga min kropp ytterligare, men också den inre motivationen; mitt framtida jag.

LYSSNA!!!

https://podtail.com/sv/podcast/tyngre-traningssnack/avsnitt-126-magnus-lindwall/

Så trots mega-allergi (ögonen är röda som hos en varulv) och ont i höften (numera båda sidor) så fortsätter jag att hålla igång. Det har blivit närmare 11.000 steg om dagen + gym. Vi har hittat en lokalt gym, i ett hotell, som är riktigt bra utrustat, vilket inte alltid är fallet angående hotellgym. Men det är klart att motivationen inte alltid är på topp men ibland är det bara att bita ihop.

Har du andra knep för att hålla din motivation uppe? Kram Catharina

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras