Resultat av min sockerdetox

sockerdetox

Hej, sockerdetoxa är det något bra? Ja, det tror jag absolut! Jag tror inte att man alltid är medveten om hur mycket socker som gömmer sig i det vi äter och dricker. Fick mig en ytterligare påminnelse när min kära syster för några år sedan, blev diabetiker. Och hon var tvungen att kolla alla små små etiketter med innehållsförteckning för att se om just den ingrediensen / rätten innehöll socker.

Jag sockerdetoxade för tre år sedan och har fortfarande kvar flera av de vanor som jag då skaffade under den månad som jag höll på.  Jag köpte Filippa Salomonsson bok Sockerdetox och tyckte att den innehöll både bra info, inköpslistor samt massa god recept. Samt instruktioner för både upp- och nedtrappning.

Dock gick jag inte ner något särskilt i vikt eller kände mig piggare men kom bort från lite av mitt sockersug, och rätade upp mina matvanor, vilket var mitt mål.

  1. Jag äter / lagar mat bara med fullfettsprodukter
  2. Jag har slutat att tugga tuggummi
  3. Jag dricker ingen läsk längre, inte ens de utan kalorier i, såsom light-läsk
  4. Jag dricker kranvatten. Bubbelvatten endast i undantagsfall och för festliga tillfällen samt
  5. Jag har lärt mig att känna in om mat innehåller mycket socker. Lite som devisen; ”för gott för att vara sant” och då innehåller oftast maten en del socker.

Har du kört någon sockerdetox någon gång? Kram Catharina

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras