Styrketräning och kondition i samma pass?

Hej, ibland är det tur att man inte riktigt har koll på saker och att man kör på magkänslan! Mao jag har sedan jag började träna styrketräning alltid, nästan i varje fall, tränat både styrketräning och konditionsträning under samma pass. Jag har kännt att det har varit ett bra upplägg för mig, och jag har haft tiden. Det har inneburit att varje pass på gymmet varit minst 1,5 timma. Jag hade ingen aning om att det har hävdats att man INTE skall köra styrketräning och konditionsträning i samma pass, då konditionsträningen skulle mer eller mindre eliminera styrketräningens effekter!

Ny forskning

En svensk studie visar att detta inte är fallet. Vill ni läsa studien, kolla här! Även podden Tyngre Rubriker, avsnitt 85 tar upp samma, men diskuterar då metastudien mer, kolla här!

Styrketräning och kondition i samma pass?

Så om du nu vill kombinera din träning istället för att behöva planera två olika pass. Ja, då är det bara att JUST DO IT!!

Jag kör numera 5km i Crosstrainern och satsar på en tid under 30 minuter, samt kör sedan antingen överkropp + core eller underkropp + core. Perfekt för mig, just nu!

Ha en bra dag! Kram Catharina

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras