30 dagar utan alkohol!! JAA!! Men ibland lite provocerande!

30 dagar utan alkohol

Hej, ja idag har jag varit utan alkohol i mer än 30 dagar! Läs mitt inlägg här när jag startade och vilka hälsofördelar som det ger att ta en vit månad / ej dricka alkohol.

Känns bra!

Bra jobbat tycker jag!! Och faktiskt riktigt skönt. Känner att jag mår bättre och att avstå har inte varit direkt svårt men jag som redan från början dricker mycket vatten blir lite trött på att även dricka vatten till fest men det finns få eller inga alternativ. Dricker ju inte läsk, alls. Och är också en person som antingen vill ha originalet eller inget alls. Med andra ord att dricka alkholofritt vin eller öl, näähhh det är inte min grej. Så min festdryck fick bli mineralvatten.

Provocerande att inte dricka alkohol?

Jo, det var det ett par gånger, på en middag och en fest. Blev tillfrågad HELA kvällarna om jag verkligen verkligen inte skulle ta och dricka, lite i varje fall. Och visst är det märkligt att vi skall behöva förklara valet att INTE dricka alkohol, eller hur?

Hur mycket alkohol dricker vi i Sverige?

9 liter alkohol per person och år och i EU är det 10 liter alohol per person och år. Min äldsta dotter har skivit sin slutexamensarbete på sin juristutbildning om just marknadsföring och alkohol i Sverige och EU. Så kan lite om alkohol, regler och förordningar, hehe

Kommer jag att fortsätta?

Hmm en sida av mig vill fortsätta och en sida av mig vill gärna dricka en god Aperol Spritze, ett glas kallt vitt vin eller en god G&T. Tänker att jag skall försöka vara lite mer återhållsam i allmänhet och göra kortare uppehåll på några dagar / någon vecka när det bara är jag och maken hemma. Och det blir absolut en vit månad i höst igen!!

Kram Catharina

4 kommentarer
  1. Valde själv för tre år sedan att sluta dricka alkohol. En av anledningarna till att jag slutade var att jag mådde dåligt dagen efter och tyckte att det var slöseri med min tid att vara dålig dagen efter. Ibland kommer längtan efter ett glas vin, en drink eller liknande men tanken försvinner lika snabbt när jag tänker på måendet dagen efter. Det går längre o längre mellan gångerna dessa tankar kommer. Jag har inga problem med folk som dricker oavsett, det är deras val. Ibland kommenteras det att ”varför dricker inte du?, ska du inte ha, smaka lite” men det är inget problem. Alla har rätt att välja och göra det de vill och känner!

    1. Hej Ulrika, och tack för att du delar med dig av dina tankar och erfarenheter. Får jag lov att säga att jag är imponerad av ditt beslut? I ett samhälle där allt mer och mer kretsar kring alkohol och där den sociala acceptancen kring att servera alkohol på alla typer av tillställningar och tillfällen blir fler och fler. Så tycker att det är ett modigt beslut att sluta dricka. Och ja, håller med dig om att dagen efter är slöseri med tid, helt onödigt. Blev själv lite förvånad över hur bra det kändes så kanske kanske jag också vågar fatta samma modiga beslut som dig en dag. Tanken ligger där och gäckar… Kram Catharina

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras