Att träna tillsammans – det är man bra på här i Österrike!

Att träna tillsammans!

Hej, att träna tillsammans är man bra på här nere i Österrike. Ok, åtminstonde om jag jämför med Stockholm, lite osäker hur det ser ut i resten av vårt avlånga land. Är det samma där? Här nere sportar man mycket tillsammans som par; skidåkning, promenader, fitness, cykling, golf mm mm Ung som gammal, och då menar jag betydligt äldre än mig, haha Vi pratar typ 80-åringar. Det är kul att se och något som sporrar mig!!

Vad är fördelarna med att ha en träningskompis?

  1. Träningen blir av – boosten som kan behövas ibland när motivation och ork tryter. Eller vädret helt enkelt är föööör fint, eller fööör kallt eller fööör blöttt. Men kompisen vill träna och påverkar dig positivt att faktiskt komma iväg.
  2. Träningen blir roligare – ja, det blir den. Du har någon att skratta med och larva dig med. Vilket skapar en positiv känsla kring träningen vilket gör att du vill fortsätta att träna.
  3. Du når dina mål snabbare – ni kan sporra varandra att nå era mål, och sätta nya tillsammans.
  4. Du prövar nytt – ni prövar nytt tillsammans och vågar vara nybörjare tillsammans.
  5. Du förenar nytta med nöje – ni får tid tillsammans i en annars så hektiskt vardag.  Vänskap måste man både vårda och underhålla, precis som sin kropp.

Finns det några nackdelar?

  1. Du kan inte vara lika flexibel – din kompis kanske är en vanemänniska och hindrar dig att pröva nytt och du kanske inte kan boka om / flytta pass med kort varsel
  2. Du kan inte effektivisera träningspasset – du kan inte göra saker i ditt tempo och behöver vänta på din träningskompis som skall knyta skor, ta med hunden på promenaden, ta massa IG-bilder mm
  3. Din träningskompis kanske inte är motiverad – vilket gör att du kanske i slutändan tränar mindre.

Och jag har ändrat mig. Nu har jag också en träningskompis!

Jag som tidigare föredrog att träna själv. Med mycket resor, oregelbundna arbetstider och där jag satt i möten dagarna i ända (&pratade mycket) gjorde att jag älskade att träna själv. Inte prata med någon, bara träna och få vila hjärnan. Både på gymmet och ute i skogen där jag sprang mycket. Men nu har jag ändrat mig! Min man är min bästa träningspartner och motiverar mig av bara tusan! Han är gammal elitidrottare så kanske inte så konstigt.  Ovan ser ni oss när vi var i Mocambique förra hösten.

Så kanske du skall skaffa en träningskompis du också?

Ha en bra vecka! Kram Catharina

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras