Hej söndag!! Vi var ju i Wien förra veckan och där blev jag inspirerad då vårt hotell bjöd på kallt ingefärsvatten på frukostbuffén. Så gott istället för den klassiska juicen eller bara ljummet vatten. Och jag blev helt såld. Har testat på detta med ingefärsvatten, men då mer som varmt te, och tycker det blir för skarpt. Men detta, mums!!
Ingredienser:
200 gr färsk ingefära
2 liter vatten
1 citron
1 tsk honung
1. Skala inte ingefäran utan tvätta den noggrant. Riv eller skiva den tunt och lägg den i vattnet. Värm upp till max 60 grader och låt sjuda i 20 minuter. Om den kokar så försvinner en hel del av det nyttiga.
2. Sila vattnet och blanda ner honungen och den pressade citronen, när ingefärsvattnet har svalnat. Sila igen.
3. Förvara i kylskåpet. Späd gärna ut ingefärsvattnet så räcker det längre. Njut!!
Kram Catharina