På safari i Sydafrika!

Safari

Hej, nu är vi i Durban, Sydafrika, hos kompisar precis hemkomna från en veckas safari. Vilka fantastiska dagar!! Det är tredje gången vi är här och det är första gången som vädret har varit lite instabilt. Men vad gör det? Ovan ser ni maken tillsammans med Keith, en av våra vänner här, och delägare i den Game Reserven som vi åker till. Vi sitter i denna typ av jeep och är ute i 3-4 timmar per dag.

safari

Här är det just nu sen vår och regnet har gjort att allt är grönt och fint.

safari

En typisk väg och det är mycket skumpande och hoppande. Man får bara åka på vägarna, som ibland bara är små grus- eller gräsvägar, kulle upp och kulle ner. safari

Och en typisk utsikt från jeepen. Här med maken och rangern Jeffrey. På en vanlig safari är man ute två gånger per dag; 6-9 och sedan 15-18. Men nu bor vi på en privat lodge så vi bestämmer själva när vi åker ut. Vi var ute tre gånger tidigt på morgonen och fyra gånger åkte vi ut efter frukosten. Vi gjorde inga eftermiddagsturer då vi hittade på andra aktiviteter då. Mer om det senare.

 

safari

Något som man alltid ser fram emot på safariturerna är kafferasten. Man parkerar på en fin plats och dukar upp kaffe, te och skorpor. Att blanda varm choklad med kaffe är något av det godaste som finns och därefter doppa en rusk, mao en skorpa i. Skönt att få i sig något varmt och sträcka på benen. safari

Vi såg flodhästar…

safari

…gnuer…

safari

…schakaler…safari

…vårtsvin mm mm

Att sitta i jeepen och åka runt är så häftigt. Timma ut och timma in. Vi tröttnar aldrig. Att se det fina landskapet, alla djur och inte bara Big 5 (lejon, elefanter, leopard, noshörning och afrikansk buffel). Alla dofterna, alla färgerna och ljuden. Och att lära sig massa om alla djuren, hur de samspelar, vad de äter, vad deras fiender är, tjuvjakt mm mm. Helt fantastiskt.

safari

Nu måste jag rusa. Vi skall strax iväg på middag hos kompisar och imorgon skall vi upp tidigt, vid fyra, för att då skall jag ut och havsfiske med dessa tre herrar; maken, Keith och Johnny. Johnny är experten och det blir dorada eller tonfisk och vi får hoppas att det inte är för stora vågor. Men grundar med rostat bröd och sjösjukepiller. Vi hörs av!! Kram Catharina

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras