Djuphavsfiske i Durban, Sydafrika.

Djuphavsfiske

Hej! I fredags var vi uppe med tuppen, eller snarare innan tuppen vaknat. Vi var uppe vid fyra och klädde oss varmt för en dag till sjöss. Vi skulle nämligen ut och djuphavsfiske.

Indiska Oceanen kräver sjösjuketabletter

Tanke var att vi skulle försöka fånga antingen tonfisk eller dorada. Vi pratar ju här om havet, riktiga havet; Indiska Oceanen. Två sjösjuketabletter och lite rostat bröd var rekommendationen. Vi hade ett litet fönster då det skulle vara relativt lugnt, mao inte blåsa så mycket.

Man riktigt kände hur mäktigt havet var. Stora vågor som var som en stor massa som rörde sig långsamt upp och ner. När vi var på väg in kändes det inte som att vi rörde oss. När vi var i en våg, gick det lite fortare, men när vågen gått förbi kändes som att vi stannade upp helt och hållet.

djuphavsfiske

Självklart ville jag hänga med grabbarna

Maken har velat djuphavsfiske länge och de andra gångerna som vi varit här i Durban har det blåst för mycket. Men som sagt, denna gången kom vi ut. Och självklart att jag skulle hänga med grabbarna. Djuphavsfiske

Djuphavsfiske = 300 meters djup

Johnny, en av våra vänner här, är en riktig djuphavsfiskeexpert. Och det var hans båt som vi var ute med. Han satte ute 6 metspön och sedan körde vi ut till 300 meters djup. Rakt ut mot horisonten. Får lov att erkänna att jag var lite nervös för vågorna, och att bli sjösjuk. Hade tänkt att ta lite bilder men hade fullt sjå med att hålla i mig så det blev inte så mycket bilder.

Djuphavsfiske

Indiska oceanen

Efter att metspöna var utplacerade körde vi i 10 km/t. Fram och tillbaka, runt stora tankers (för där kan de stora fiskarna gömma sig ibland) men ingen fångst. Vattnet var blå/svart och vi letade efter strömmar där vattnet vanligtvis växlar till blå/grönt och där finns fiskarna. Men trots att vi var ute i 5 timmar hittade vi varken strömmen eller någon fisk. Jo, maken fick ett par mindre (som torskar) så han fick pröva lite på tekniken. En häftig dag på sjön.

Här är vår båt! Den ligger inte i någon hamn utan Johnny tar hem den efter varje tur och är hur skicklig som helst på att sjösätta den respektive att ta upp den ur sjön igen. Imponerad.Kul att ha prövat på detta och det är ju klassificerat som en sport. Så en sportig förmiddag!

Sedan åkte jag med en kompis ner till stan för att köpa lite fint konsthantverk därefter blev det AW och middag med ännu fler vänner. Durban känns verkligen som hemma. Kul!!

Vi har redan planerat in nästa resa nästa höst, oktober. Kram Catharina

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras