Daxs för en nygammal rutin! Hänger du på?

En nygammal rutin!

Hej, måndag morgon och en ny vecka! Mår du bra? Vi mår bara bra och njuter av lite semester i värmen här i Kroatien. I veckan väntas lite regn men annars runt 23 – 25 grader och sol. Så skönt! Och jag tänkte idag börja med en ny rutin; starta dagen med en 30 – 60 minuters pw på morgonen.

Nu när skidsäsongen är slut så behöver jag hitta nya rutiner och en fin start, och enkelt var jag än befinner mig, är en powerwalk på morgonen. Har ju som jag skrivit tidigare, ont i ena höften och nu börjar jag få ont i andra höften, men farten på powerwalken får läggas i lämplig fart.

En nygammal rutin!

Nygammal rutin

Jag köpte ju en stegräknare i februari, men den tappade jag tyvärr på en after ski, hehe Så måste köpa en ny! Och då hade jag som mål att gå 10.000 steg om dagen men det blev mest skidåkning, jobb och ta hand om alla kompisar på besök. Men nu börjar jag igen!

Här i Kroatien tänker vi blanda powerwalks med lite tennis samt hitta ett gym för styrketräning. Däremellan umgås vi med kompisar, relaxar med böcker och kanske ligger lite i solen oxå.

En nygammal rutin!

Och igår var jag och Jelena, min närmaste vän här nere, i Rovinj över dagen. Ligger ca 4 mil bort från Porec, där vi bor. En mysig liten stad precis vid havet och den gamla staden ligger på en kulle med vackra gränder och fina hus, överallt. Vi promenerade gata upp och gata ner bland alla vackra hus på kullerstensgator. Mysigt att uppleva dessa semesterställen utanför säsong. Allt är lugnt, lite halvstängt och lite lojt. Och lokalbefolkningen är ute och njuter av sin egna stad / by. Härligt!!

Vardagsmotion, motion eller träning?

Imorgon får du läsa om fördelarna med att promenera regelbundet. Och just promenader kan man ju klassifisera som vardagsmotion, motion eller träning. Kolla mitt inlägg här om skillanden mellan dessa tre. För mig kommer det nog att bli alla tre, beroende på.

Nej nu måste jag snöra på mig skorna, maken väntar otåligt på att vi skall komma iväg. Och hela denna veckan går våra powerwalks längs medelhavet!! Fantastiskt!! Kram Catharina

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras