Det går bra med min nya vana men det blev pang in i kaklet med allergin.

Hej, fredag yeahha!! Här vimlar det av pinjeträd och de blommar för fullt och överallt ligger flyger snurrar surrar gult pollen. Och mina ögon är röda som varulvsögon och de klirar och gör ont trots ögondroppar och allergitabletter. Men jag kämpar på… Har ju ingen lust att vara inne när det är så fantastiskt väder. Så varje morgon tar vi en powerwalk längs havet och det blir nästan 9 km. Perfekt! och med ett par gånger styrketräning, ja då får jag vara nöjd med denna träningsvecka på resande fot.

Ja, ni förstår! Ser det ut så här på mogonpromenaden så måste man bara ut. Fast på andra sidan strandpromenaden finns det… ja just det en stor stor pinjeskog…

Igår blev det dessutom drygt 4 km till då vi hjälpte en kompis med att samla ihop och bränna grenar från hans olivträd. Olivträden måste beskäras nu på våren och man klipper bort grenar i mitten på träden, som i en cirkel, för att alla oliver skall få samma ljus oavsett var de sitter. Vår kompis olivlund ger ca 150 liter olivolja. Mums! Och nyttigt!!

Efter att alla träden blivit ansade och vi plockat upp alla grenar var det dags för middag. Vi grillade kött och grönsaker. Och jag åt för första gången färsk vildsparris med ägg, från hans mammas hönsgård. Tala om lokalproducerat!!! Han har också ett destilleri där han gör grappa, och säljer över hela Europa! Och kul att få provsmaka, direkt från cistenerna. Ser ni alla diplom på väggarna? Mums!! Och kanske lite mindre nyttigt, men typ en liten…

Här är hans senaste grappaprodukter; mormor Anamaria och morfar Eufemio. Bara 100 flaskor så unika exemplar. Vi köpte med oss en flaska Nona Anamaria hem. Idag har jag dock haft en hemsk dag (med allergin alltså) så vi har tagit det lugnt, och faktiskt varit mest inne.  Vi har bott i lägenhet hos kompisar men nu har vi tagit in på hotell.

Och här i Kroatien är det ju alltid solnedgång i havet, vackert eller hur??!! Och detta är utsikten från vårt hotellrum. Fint, eller hur? Vi ses! Kram Catharina

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras