Helgens insikter!

Helgens insikter!

Godmorgon, ännu en kort vecka. Skönt eller bara stressigt?

Vi har haft en riktigt sportig helg. På lördagen körde vi två timmar på gymmet och igår körde vi årets första långpass på våra mountainbikes. Och baserat på dessa två träningstillfällen kom två insikter.

Helgens insikter!

Insikt 1: Jag har ju tipsat om olika crosstrainerpass och kör sedan i våras nästan bara crosstrainerpass mot tidigare cykelpass. Och fick inspirationen av Charlotte Karlssons blogg, en av Sveriges bästa långdistanslöpare. Hon varit skadad sedan i våras och har i sin rehabträning tränat många och långa crosstrainerpass. Och igår kom jag på varför! Det är likt i löpning dels när det kommer till rörelsemönstret och dels när det kommer till distans som man kommer på tid. Så nu har jag kommit på att jag kan springa igen!!! Nästan i alla fall. På crosstrainermaskinen. Kul!!

Helgens insikter!

Insikt 2: Tidigaste cykelpremiären för mig. Och beroende på var man åker här nere i Österrike är det antingen konditionen som krävs eller benstyrka. Tja, egentligen både och men beroende på hur backigt det är så krävs det lite mer av det ena än det andra. Igår körde vi årets första långspass; knappt 64 km. Tog 3 timmar och 30 minuter, inklusive 15 minuters små pausar. Kroknade när vi var uppe i 55 km, men inte utifrån min kraft i benen utan för att mina depåer var slut. Så, jag har mer att ge, antingen i fart eller distans. Också superkul!! Behöver bara få i min lite energi på denna typ av långpass. Och cykelsäsongen har precis börjat!!

Ha en bra början på veckan så ses vi! Kram Catharina

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras