Att göra en klok, vettig och inspirerande träningsplan! Del 2 av 3.

Hej, och nu fortsätter vi med andra inlägget om träningsplanering. Det blev ett litet uppehåll pga min dator har kraschat och har försökt att få igång den, utan succé. Men nu så kör jag lite inlägg via mobilen istället.

Så har du nu satt ett mål? Det har jag! Kolla i mitt förra inlägg, om du missat hur du skall tänka kring mål och målsättning.

Träningsplaneringen

Årsplan

Här gör du den övergripande planeringen för det kommande året. Tävlar du så skriver du in dessa här. Du planerar också här timmar/mängd/längd här. Och detta skall då matcha ditt/dina mål.

Halvårsplan

Här borrar du ner dig lite mer och gör en planering för t.ex grundträning, försäsong och tävlingssäsong. Fortfarande är detta för en mer övergripande målbild.

Månadsplan

Just som namnet anger så planerar du här din månad. Och just blockperiodisering funkar då bra som upplägg. Detta kan innebära t.ex tre veckor av stegrande träning antingen i volym eller belastning, följt av en vecka med återhämtningsträning. Sedan tre veckor hårdare träning igen osv.

Veckoplan

Och din veckoplanering! Träningsdagar, vilodag, upplägg för varje pass utifrån den stegrande träning som du planerat ovan i din månadsplan.

Livet

Ja, det måste ju få plats också med jobb, familj, vänner och ev förkylningar mm. Så planera så realistiskt som du kan och orkar med. Och ibland kanske du behöver skippa något. Det går inte att hinna allt! Vad är viktigast? Kanske du inser att målet är felsatt? Ändra det något så att det blir görbart!!

Lycka till med din träningsplanering!!

Kram Catharina

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.