Kardinal Schwarzenberg Klinikum

Kardinal Schwarzenberg Klinikum

Hej, här ligger jag nu – på Kardinal Schwarzenberg Klinikum i Schwarzenberg i Salzburgerland, Österrike.

Med ambulans

Du kanske såg på Sporthälsas InstaStory att jag kom hit med ambulans i söndags? Ryggen klappade ihop igen. Första gången var ju i mitten på december, var då sängliggande i nio dagar. Sedan var jag upp och ”sprang”, hehe Nääh, sprang gjorde jag inte men jag var uppe och rörde på mig, vilket var så skönt. Men sedan small det till dagen innan nyårsafton, igen. Så 22 dagar totalt, sängliggande, tufft…och fortfarande inte frisk…

Smärtterapi och sjukgymnastik

Så sedan dess är jag sängliggande, mer eller mindre. Det som spökar är just min Central Spinal Stenos och jag skulle ha flugit hem till Stockholm i lördags. Men det gick inte. Hade idag ett planerat samtal med en ryggkirurg, men det måste vänta lite… för jag är ju här!

Fick smärtstillande dropp och sprutor hela förra veckan men det gick inte åt rätt håll, som förra gången. Och i fredags eftermiddag kom jag inte upp ur sängen, alls. Blev sedan hämtad av en ambulans med en specialbår som jag blev buren ur huset med. Kom hit till regionsjukhuset Kardinal Schwarzberg Klinikum, som ligger ca 45 minuter från oss.

Kardinal Schwarzenberg Klinikum

Och vården här är helt fantastisk.

Är på den neurologiska avdelningen med medpatienten som jag det som jag Spinal Stenos, ryggskott, diskbråck mm mm Just nu är jag på en sk smärtterapibehandling, mao de jobbar för att jag skall bli smärtfri för att kunna komma upp och röra på mig. Har haft morfindropp fram till igår och från idag går jag på tabletter. Är uppe och rör på mig nu!!  Kan gå på toaletten själv. Duscha själv. Resa på mig själv / ställa mig upp. Går omkring lite. Får även sjukgymnastik direkt vid sängen, varje dag. Så det går framåt! Vet ej hur länge som jag måste stanna…

Och detta tack vare EU där man får samma vård, akutvård, oavsett om man är hemma eller utomlands. Imorgon ger jag lite viktiga råd om vad du skall tänka på när du åker utomlands, för olyckan kan vara framme, snabbare än du tror (…och vad jag trodde). Kram Catharina

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras